Bugüne kadar Google Glass ile çalışan farklı uygulamalar geliştirildi. Şu anda da Shore adında bir yüz tanıma uygulaması üzerinde çalışılıyor.
Shore, karşınızdaki insanın duygularını okuyabilecek bir uygulama olarak tasarlanıyor ve yüksek hızlı nesne ve duygu tanıma motoru olarak lanse ediliyor. Almanya merkezli Fraunhofer IIS şirketi tarafından geliştirilen uygulama, kamera aracılığıyla karşıdaki kişinin yüzünü tanıyarak, onun yaşı, cinsiyeti ve duygu durumu ile ilgili bilgi verebiliyor.
Bu teknoloji bir Google Glass tarafından uygulama olarak kullanıldığında karşıdaki kişiyle ilgili önemli bilgiler yüz tanıma teknoloji sayesinde elde edilebilecek. Böyle bir uygulamanın çıkıp çıkmayacağı kesin olmasa da, Google Glass için böyle bir uygulama kullanıldığında kişilerin sinirli, mutlu, üzgün ya da şaşırmış olduğu teknik verilerle saptanabilecek ve Glass üzerinden haberdar olunabilecek.
Yüz tanıma teknolojisi geliştirilirken, 10 bin adet yüz kullanılarak bir database oluşturulmuş. Bu database duygularla ilgili benzer yüz ifadelerini kolayca tanınabilir ve tahmin edilebilir hale getirerek bir klavuz görevi görüyor ve karşımızdaki kişiyle ilgili olarak daha doğru sonuçlar almayı sağlıyor.
Bu teknolojiyle oluşturulacak bir uygulamanın geliştirilmesi ve kullanılmaya başlanmasıyla pazarlama alanında büyük bir kolaylık elde edilebilir. Google Glass’a gelen yaklaşık değerler ile müşteriye ait bilgilere erişerek yöntemler geliştirilebilir. Örneğin müşterilerin bir mağazaya girdiğindeki yüz ifadeleri ölçümlenerek o anki duyguları hakkında bilgiler kaydedilebilir. Ayrıca yaş, cinsiyet gibi ölçümler de kaydedilip bir database oluşturulabilir. Tüm bu bilgiler pazarlama, ürün geliştirme, CRM ve UX alanlarında kullanılabilir.
Hazırlayan: Semra Civan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.