11 Ekim 2014 Cumartesi

Yeni Nesil Bankacılık: Simple.com



Teknoloji, hayatımızın her alanında önemli bir yer kaplamaktadır. Teknolojik gelişmeler sonucunda, öncesinde aslında ne kadar da önemli olduğunun farkına varmadığımız şeylerin farkına varıyor ve sonrasında onlar olmadığında hayatımızın ne kadar zorlaşacağını düşünmekteyiz. Hayatın her alanında olduğu gibi, bankacılık faaliyetlerinde de teknolojinin rolü hızla artmaktadır. Daha yakın bir zaman öncesine kadar, bankada işlem yapmak istenildiğinde bankaya gitme zorunluluğu varken telefon bankacılığı ile bu yük biraz da olsa azaltılmıştır. Daha sonrasında, internet bankacılığı ve mobil şubeler ile bu desteklenmiş ve şubelerin yükleri azaltılmaya çalışılmıştır. Bu amaç doğrultusunda türeyen ürünlerden biri ise Simple.com’ dur.

 
Simple, Amerika’nın Portland, Oregon şehrinde kurulmuş ve tamamen elektronik ortamda müşterilerine hizmet veren bir bankacılık firmasıdır. 2013 Ocak ayında 20 bin kullanıcıya ulaşmış ve 200 milyon doların üzerinde işlem gerçekleştirmiştir.

 
Simple’ın çalışma modelinin içinde hiçbir fiziki şube bulunmamakta ve tamamen sanal ortamda işlem görmektedir. Kullanıcılardan istenilen ise, Visa kartlarının bulunması ve internete erişimdir. Bu sayede, kullanıcılar ister internet sitesi üzerinden, isterlerse Android ve iOS için geliştirilmiş uygulamaları telefonlarına indirerek hizmet almaya başlayabilmektedir. Sundukları hizmet karşılığında, müşterilerinin cari hesaplarından kesintiler yapılmaktadır. Program kapsamında birçok bankacılık hizmeti sunulmaktadır. Bunlar; Safe-to-Spend özelliği ile tanımlamasını yaptığınız harcamalarınızın sonucu hesabınızda kalacak miktarı veya belirlediğiniz bir mevduat miktarına ulaşmak için yapmanız gereken tasarruf miktarı kolayca hesaplanabilmektedir. Veya aldığınız kredinin ödemesi için kazancınızdan ne kadar kenara ayırmanız gerektiğini öğrenebilmektesiniz. Bu tür özellikler dolayısı ile, simple.com Amerika’da artarak devam eden bir trend olma yolunda ilerlemektedir.
Hazırlayan: Ebru Asıllıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.