26 Haziran 2014 Perşembe

Internet Trendleri ve Bankacılığa Yansıması

İlk defa geçen sene yayınlanan ve bu yıl daha geniş çaplı hazırlanan Kleiner Perkins Internet Trends raporu, dünya çapında internet kullanıcı sayısı artışında yüzde 10′un altında, akıllı telefonlarda ise yüzde 20 oranında bir büyüme oranı ortaya koymaktadır. Tabletlerde büyüme oranı yüzde 52 olarak gerçekleşmiş olup mobil veri trafiği ise son 1 yılda yüzde 81 oranında büyümüştür.



Dünyada 3 yıldır hızlı büyümesini devam ettiren tablet kullanımının artışının devamı gelecek gibi görünüyor.


Ülke bazında, kullanıcıların öncelikli cihaz tercihlerinde baktığımızda ülkemizde cep telefonu kullanımının tablet ve bilgisayarlara göre çok daha fazla kullanıldığını görüyoruz. Dolayısıyla dünya çapındaki tablet yükselişinin ülkemizi diğer ülkelere göre daha az etkilemesini bekleyebiliriz. Ülkemizde cep telefonu kullanımının bilgisayar’dan fazla olduğu görülmektedir.

Ayrıca dizüstü ve masaüstü bilgisayar satışlarının da düşüşe geçmesi, yapacağımız yatırımları nasıl yöneteceğimiz hakkında bize fikir vermektedir. Buna göre bankalar aşağıdaki sıra ile yatırımlarını gerçekleştirmelidirler:

·         1.öncelikli kanal mobil olarak düşünülebilir.

·         2.öncelikli kanal internet şube olmalıdır.

·         3.öncelikli kanal ise tablet olarak belirlenebilir.

Satış rakamlarına bakarak, yeni yatırımların bilgisayar kanalından ziyade, mobil ve tablet cihazlara yönlendirmek daha doğru olacaktır.
Hazırlayan: H.Furkan Kesler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.