26 Haziran 2014 Perşembe

Yeni bir Digital Para Birimi: Dogecoin

Dogecoin açık kaynak, bitcoin kombinasyonu bir tür elektronik para birimidir. 8 Aralık 2013 tarihinde ortaya çıkmıştır. Dogecoin diğer internet para birimlerine göre daha hızlı bir üretim trendiyle başlangıç yapmıştır ve 2014 sonuna kadar pazarda yaklaşık 100 milyar adet Dogecoin olacağı öngörülmektedir. Daha sonrasında ise her yıl 5.2 milyar adet dogecoin üretilmesi planlanmaktadır. Henüz ticari anlamda kullanımı az olmasına rağmen, sosyal medya kullanıcılarının internet üzerinden bahşiş ve bağış yapmak için kullanmalarıyla birlikte dogecoin ilgi görmeye başlamıştır.

Dogecoin kullanabilmek için 3 adımda dogecoin cüzdanı oluşturulmaktadır. Burada 3 tip cüzdan mevcuttur;

1.       Desktop Wallet

2.       Phone Wallet

3.       Online Wallet

Bu 3 çeşitten birini seçip işletim sisteminize göre kurulum yaptıktan sonra dogecoin wallet’ı kullanmaya başlıyorsunuz. Dogecoin gönderip, alabiliyorsunuz ve geçmiş işlemlerinizi görebiliyorsunuz. Dogecoin’in geçerli olduğu tüm e-ticaret platformlarında kullanabilirsiniz. Dogecoin hesaplaması yapmak için; http://dogepay.com/ buradaki aracı kullanabilirsiniz.


Hazırlayan: Ebru Yıldırım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.