16 Ağustos 2015 Pazar

Mobil bankacılık müşterilerinin beklentileri

Özellikle mobil bankacılık için bankacılık işlemleri ve alışverişler ile ilgili kullanıcıların beklentilerinin tam olarak ne olduğunun saptanması çok önemli bir konudur. İngiliz ve Amerikan mobil kullanıcılar ile yapılan araştırma sonuçları aşağıda başlıklar halinde yer almaktadır.

Bana Özel Olmalı

Mobil bankacılık kullanıcıları kendilerine özel uyarı sistemi ile kendi finansal pozisyonlarının devamlılığının sağlanmasını talep diyorlar. Bir tool aracılığı ile kendi yatırım anlayışına göre yatırım uyarıları alarak, esnek bir biçimde finansal pozisyonları değiştirebilmeyi istiyorlar.


Beni Yönlendir
Kullanıcılar parayı nasıl yönetmeleri konusunda mobil bankacılık uygulamalarının kendilerini yönetmesini istiyorlar. Yakın zamanda gelebilecek bir ekonomik kriz varsa mesela önceden daha az harcama yapılması veya tasarruf yapılması şeklinde bir yönlendirme bekliyor. Ya da geçmiş dönemdekine göre ortalamanın üstünde bir hesaptan para çıkışı olduğu takdirde, nerelere nasıl yatırım yapılacağı konusunda yönlendirmeler yapılmasını istiyor.


Sorunumu Hemen Çöz
Mobil bankacılık müşterileri tek bir click ile sorununu ilgili birimlere iletebilmek ve aynı kanaldan sorununu en kısa zamanda çözülmesini talep ediyor. Telefon ya da internet bankacılığından daha kısa ve basit şekilde sorununu iletebilmek istiyor.

Sıkı Güvenlik ama Basit Kullanım

Mobil üzerinden yapılan bankacılık işlemlerimde kullanıcıların en büyük beklentisi kesinlikle bir güvenlik zaafının olmaması ve bu yüzden sıkıntı yaşanmaması. Bu konuda mobil bankacılık tarafından bütün güvenliklerin alınması ve yaşanabilecek bir güvenlik zafiyetinde bütün sorumluluğun karşı tarafa ait olmasını istiyor. Bu güvenliğin bir parçası olan kişiyi doğrulama yöntemlerinin de ayrıca kullanıcıyı çok zorlamayacak ve uğraştırmayacak bir şekilde tasarlanması talep ediliyor.


Daha Çabuk Harcama
Mobil bankacılık uygulaması kullanıcıları aynı zamanda artık cüzdan taşımak istemiyor. Bu uygulamanın içinden kayıtlı kredi ve debit kartları ile harcama yapabilmek istiyorlar.

Hazırlayan: Ela Erkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.