23 Mayıs 2013 Perşembe

Yeni Nesli Bir Mobil Bankacılık Uygulaması: İGaranti

Garanti Bankasının mevcut bankacılık uygulaması Cep Şubesi’nden farklı konumlandırarak hizmete sunduğu iGaranti uygulaması mobil bankacılık sektörüne rekabeti arttıracak yenilikler  getirdi. Hedef kitlesini 1980 ve sonrası doğumlular (Y kuşağı) belirleyen Garanti, bu kuşağa hitap edecek şekilde bankacılık dilini değiştirdi ve “Sosyal Bankacılık” kavramını mobil uygulamasıyla entegre etti.

iGaranti’nin özellikleri:

Ø Garanti müşterisi olmayanlar da 90 günlük deneme sürümünü kullanabiliyor.
Ø Uygulama yüklediğinizde çok az fonksiyon hazır geliyor, kullanmak istediğiniz menüleri kendi içindeki uygulama marketinden yüklüyorsunuz, istemediklerinizi kaldırabiliyorsunuz.

Ø Sadece iPhonelar kullanabiliyor. Android ile kullanmak istiyorsanız iletişim bilgilerinizi uygulama yayınlandığında bilgilendirilmek için bırakıyorsunuz.
Ø Bankacılık işlemlerinin ve ödemelerin gününü takip ederek ödeme tarihi yaklaşırken bildirim yapıyor.
Kişiye özel kredi ve birikim teklifleri sunuyor. Her müşteriye aynı teklif ve fırsatlar sunulmuyor. Aynı zamanda sunulan faiz oranları da kişiden kişiye değişiyor.



Markafoni, Biletix gibi yüksek kullanıcıya sahip sitelerden iGaranti’nin dışına çıkmadan alışveriş yapabiliyorsunuz.



Sosyal uygulamalara entegrasyonu var. Hem telefon defterinizdeki kayıtlar hem de Twitter, Foursquare ve Facebook gibi sosyal ağlar üzerinden kendi sosyal ağınızı oluşturuyorsunuz. Facebook, Twitter veya Foursquare’den eklediğimiz arkadaşlarımızdan para  isteyebiliyoruz veya gönderebiliyoruz. Bu bölüme ayrıca kurumlar da dahil edilmiş, bu sayede kişilere ve kurumlara para gönderebiliyorsunuz. Foursquare’e check in olarak etraftaki fırsatları görebiliyorsunuz.



Ø Limit göstergesi ile harcamalarınızı kontrol edebiliyor, kendinize hedef koyabiliyorsunuz
Ø  Belirlediğiniz harcama limitini aştığınızda bunu sosyal ağlarda paylaşmak istiyor.
Ø  iCüzdan menüsüne bütün banka kartları eklenebiliyor. Burada kartınızın fotoğrafını çekerek ekleyebilmeniz için PayPal Card.io servisi kullanılmış. Fotoğraf çekmek istemezseniz manuel olarak da kart tanımlayabiliyorsunuz.



 
Ø Havale, EFT gibi işlemler ücretsiz, hesap işletim ücreti yok.

Ø Uygun POS ve desteklenen web sitelerinde QR kod ile ödeme yapabiliyorsunuz.

Sesle Yönet” özelliği ile konuştuğunuzda komutlarını anlıyor ve ilgili işlemi yapıyor. Sesle Yönet menüsünü açtıktan sonra bir süre konuşmazsanız hangi soruları sorabileceğiniz konusunda örnekler sıralıyor. Sesle verilen komutları algılaması iyi çalışıyor.

Ø iGaranti adı altında kart ve sanal kart çıkartılabiliyor. Yıllık ücreti 18 TL.
Uygulamanın menü haritası şu şekilde:

 

Hazırlayan: Fatma Gizem Gündoğdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.