4 Ocak 2014 Cumartesi

Kaspersky Safe Money for Banks

Kaspersky Laboratuvarları bankalar ve diğer finans kuruluşlarının çevrimiçindeki müşterilerini finansal siber saldırılardan daha etkin koruyacak bir çözüm geliştirdi. Bir çevrimiçi bankacılık sisteminde en korunmasız unsur şüphesiz ki müşteri bilgisayarıdır. Siber suçlular hırsızlıkların çoğu bu zayıf unsur kullanılarak yapılır. Safe Money for Banks ürünü bankacılık müşterilerinin çevrimiçi finansal işlemlerini yaparken karşılaşabileceği her türlü tehdidi etkili şekilde engelleyebiliyor.

Safe Money for Banks şifre avcılığı saldırılarına karşı koruma sağlamasının yanında, sitelerin gerçek görünmesini sağlamak üzere tasarlanmış hedefli SSL sertifikası aldatmalarını da bloke ediyor. Güvenlik çözümü bunu, sertifikaları Kaspersky Laboratuvarları tarafından yaratılan veri tabanı ile kıyaslayarak yapıyor. Sertifikanın sahtesinin yapıldığının fark edilmesi durumunda sistem kullanıcıyı uyarıyor.

Safe Money for Banks kullanıcının gerçek bir web sitesine ulaştığından emin olduktan sonra, uygulama tarayıcının güvenli modunu aktive ediyor. Kötü niyetli olabilecek her türlü komutun çalışmasını engellediği gibi klavye üzerinde girilen verilerin transferini koruyan bir klavye sürücüsü sayesinde parola ve diğer hassas bilgilerin tuş kaydediciler vasıtasıyla yakalanmasını engelliyor.
 
 
Hazırlayan: Ebru Yıldırım
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.