24 Mart 2014 Pazartesi

Tablet Bankacılığı Gerçekten Gerekli midir?

Bu araştırmada tablet cihazlar üzerinden bankacılık işlemi yapmanın bir ihtiyaç olup olmadığını anlamak üzere 7 Soruluk bir anket hazırlanmıştır. Anket internet üzerinden 73 kişiye yapılmıştır.

Anket soruları aşağıdaki gibidir;
1-      Yaşınız
2-      Cinsiyetiniz
3-      Şehir
4-      Tabletiniz Var mı?
5-      Tablette Bankacılık işlemlerini nasıl yapmayı tercih ediyorsunuz?
6-      Bankacılık Kanallarını verdiğiniz öneme göre sıralayınız.
7-      Tablete Özel Bankacılık Şubesi sizce neden Önemli?

Anket sonuçlarına göre kullanıcıların %20’sinin Android, %30’unun da Apple sistemli tablet’i olduğu, %44’ünün ise tableti olmadığı görülmüştür.

Ankete katılan kullanıcıların %52’si bankacılık işlemleri için tablet bilgisayar kullanmamakta, %13’ü tablette tarayıcı üzerinden, %12’si ise tablette telefon uygulaması üzerinden, %17’si ise tablet uygulaması üzerinden bankacılık işlemi yapmayı tercih etmektedir.

 

Kullanıcıların önem sırasına göre de tablet şube 6.sırada yer almaktadır.

 

Tablet Şube uygulamalarının kullanıcılar için önemi ise %31,5 kullanımının daha keyifli olması, %12 daha geniş işlem seti olması olarak görülmüştür. %32,9 oranla da aslında çok önemli olmadığı kaydedilmiştir.


 

Hazırlayan: H.Furkan Kesler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.