10 Aralık 2014 Çarşamba

Akıllı Saat Uygulamaları

Akıllı saat uygulama geliştime platformları bazı firmalar için ortak olsa da, başka platform kullanan firmalar da vardır. Gelişen bir market olduğundan dolayı birçok firmanın bir veya ikinci nesil akıllı saatleri bulunmaktadır. Bu akıllı saatler için uygulama hazırlama platformu olarak da genelde Android kullanılmaktadır. Bazı markaların da kendi veya üçüncü-partiden aldığı uygulama geliştirme araçları vardır. Pebble, Samsung, Sony ve Qualcomm bunlardan bir kaçıdır. Apple’ ın kendi akıllı saatlerinde de IOS kullanılmaktadır.

Markette popüler markaların kullandıkları uygulama geliştirme yöntemleri sıradaki gibidir.
Motorola Moto 360, LG G Watch ve G watch R, Asus ZenWatch ve Samsung Gear Live ve Galaxy Gear akıllı saatleri Android Wear SDK, Sony SmartWatch 2 akıllı saati SmartWatch SDK, Pebble ve Pebble Steel akıllı saatleri Pebble SDK, Samsung Gear 2 Neo ve Gear 2 akıllı saatleri Tizen SDK ve Qualcomm Toq akıllı saati ise kendi Toq SDK araçlarını sunmaktadır. Çok kullanılmayan ve diğerleri kadar da kullanışı olmayan başka markalar da vardır. Mesela Martian’dan G2G, Victory ve Passport akıllı saatleri diğerleri kadar işlevi olmasa da markette satılan ürünlerdir. Bir de MetaWatch markasının STRATA ve M1 akıllı saatleri vardır fakat diğerleri kadar işlevsellik göstermemekle birlikte bilinen ürünler değillerdir.

Burada başka anlaşmalı firmaların da çıkaracağı ürünler vardır. Android Wear ile anlaşan diğer firmalar şöyledir: Intel, Broadcom, Fossil, MediaTek, HTC ve Imagination Technologies Android Wear partnerleridir. Bu firmaların ya çıkarmış olduğu akıllı saatler popüler değil ya da piyasada daha akıllı saat çıkarmış değiller. Uygulama indirme platformarı Motorola, Samsung Gear Live, LG, HTC and Asus için Android Wear App Store, Pebble için Pebble App Store, Sony için Smart Connect App Store ve Samsung için Galaxy App Store. Akıllı saat gerekli sürüm genelde Android 2.3 üstü yada Android 4.3 gereklidir. Pebble ve markalar IOS ile de çalışabilmektedir. 

Hazırlayan: Ebru Asıllıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.