8 Aralık 2014 Pazartesi

HGS Mobil Uygulaması

Köprü ve otobanların gişelerinde kullanılan HGS (hızlı geçiş sistemi) kartları ilk çıktığı bir yılda toplam iki milyon dört yüz elli altı bin satış yaptı. Bunların bir milyon yedi yüz elli bini ise PTT tarafından satılmıştır. PTT yeni geliştirdiği HGSmobil uygulaması ile akıllı telefonlardan HGS kartlarına bakiye yüklemesi yapmak mümkün olacak.

HGSmobil uygulamasında Touch ID özelliği bulunmaktadır. Kullanıcı kredi kartlarını sisteme tanımladıktan sonra parmak izini de tanımlayarak yüklemeyi yaptıktan sonra şifre girmesine gerek kalmadan yüklemesini yapabilir.

Bu uygulamada şuan için sadece PTT tarafından verilen HGS kartlarına yükleme yapılabilmektedir. Yüklemeyi ise TC kimlik numaranızı, plakanızı ya da etiket kodunuzu kullanarak yapabilirsiniz. Kullanıcılardan yükleme için komisyon kesilmektedir. Ancak ilk yüklemede ücret kesilmemektedir. Eğer kullanıcı epttavm.com sitesinden aylık yüz lira tutarında alışveriş yaparsa yine komisyon alınmamaktadır.

Kullanıcıların yararına sunulan ek özellikler bulunmaktadır. Kullanıcı sistemine birden fazla HGS yükleyerek hepsini tek sistemden kontrol edebilir. Ayrıca kullanıcı GPS özelliğini açarak herhangi bir gişeye yaklaştığında ve bakiyesi yetersiz olduğunda kullanıcıya bildirim gelmektedir ve anında yüklemesini yapmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.