8 Aralık 2014 Pazartesi

Windows Tabanlı Mobil Ödeme Uygulaması: Softcard

Softcard; AT&T, T-Mobile ve Verizon şirketlerinin mobil ödeme pazarındaki ortak girişim hamlesidir. Sistem; NFC teknolojisine dayalıdır ve müşterilere, mobil cihazlarını ödeme terminaline yaklaştırarak ödeme yapma imkanı vermektedir. 7 Temmuz 2014’te CEO Michael Abbott tarafından yapılan açıklama ile ISIS olan şirket ismi, terörist grup ile ilişkilendirilmemesi adına Softcard olarak belirlenmiştir.

Softcard; sektörde Google (Google Wallet), Paypal ve Apple (Apple Pay) ile rekabet içindedir. Mobil cüzdan platformunda C-SAM, mobil ticaret platformunda ise Gemalto teknolojileri kullanılmaktadır.
American Express, Chase ya da Wells Fargo kredi kartları sisteme yüklenerek ödemeler bu kartlar üzerinden yapılabilmektedir. American Express Hizmet Hesabı açılarak istenilen debit karta, kredi kartına veya banka hesabına para yatırılabilmektedir.

Softcard uygulaması Windows Phone platformu için ücretsiz olarak yayındadır. Uygulama indirildikten sonra sadece AT&T’nin satmış olduğu özel bir SIM karta sahip olmak gerekmektedir. Ödeme işlemi yapmak için; uygulama açılır, pin kodu girilir, kart seçimi yapılır ve ödeme cihazına doğru tutulur. Şu an için uygulama Visa kredi kartlarını desteklememektedir.

Apple’ın iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Mini 3, iPad Air ve Apple Watch ürünlerinde kullanılan Apple Pay ödeme sistemi ile temassız ödeme pazarı Amerika’da kısa sürede ciddi bir gelişim göstermiştir. Örneğin; Apple Pay ödemelerini kabul eden firmalardan biri olan Whole Foods, 3 hafta içerisinde toplamda 150 bin ödemenin iPhone’lar aracılığı ile yapıldığını açıkladı. Rakam düşük olarak görünmesinin sebebi, sistemin piyasaya yeni çıkmış olması ve Whole Foods şirketinin yaygın bir şube ağına sahip olmamasıdır. McDonald’s ise restoranlarında gerçekleşen mobil ödemelerin yarısının Apple Pay ile yapıldığını açıklaması ise Apple Pay’in mobil ödeme piyasasının yarısını ele geçirdiği şeklinde yorumlanabilir. Nitekim üye firmalar Apple Pay sayesinde mobil ödemelerin sayısında ciddi artışın yaşandığını da belirtmektedirler.

Sektör kısa süre içinde bu kadar canlanmış durumda iken New York Times’ın yapmış olduğu bir haber, Softcard ve Google Wallet’ta da yüklemelerin ve kullanıcı etkileşimlerinin artması beklendiğini belirtmektedir. Apple’ın NFC hizmetini genişletme çabaları ile sektörün daha da gelişmesi neredeyse kesin bir durumdur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.