15 Kasım 2012 Perşembe

Tasarruf Bilinci ve Bankaların Tasarruf Konusundaki Çalışmaları

Bazı bankalar düzenledikleri yeni programlarla müşterilerine, şubelerinde eğitimler vermeyi amaçlıyor. Finansal okuma yazma öğrenmeyle başlayacak olan bu programlar nihayetinde, müşterilere tasarruf ve birikim yapmaları, gelir-gider dengesini sağlama, kredi ve kredi kartlarını doğru kullanma, bilinçli borçlanma konularında yönlendirmelerde bulunacaklar.

Bankalar bu programlarla çalışanlarına özel eğitimler vererek, müşterilerine bütçelerini doğru yönetmeyi öğretiyorlar. Banka çalışanları vermiş oldukları bu seminerlerle ailelerin bütçe yönetimini ve birikimlerini hangi finansal araçlarla değerlendirilebileceği hususunda yardımcı olacaklar. Bu projeler ile amaçlanan en önemli şey, şubelerde sağlanabilecek sıcak ortamda müşterilerle samimi ilişkiler kurmak.

Eğitimler 4 başlık altında toplanıyor;

1.      Bankacılık terimleri ile tanışalım       
2.      Yatırım ürünlerinin püf noktaları
3.      Riskler,
4.      Zaman

Bankalar başlattıkları bu kampanyalarıyla; hem mevcut müşterilerine hem de potansiyel müşterilere bankacılık hakkında bilgilendirmede bulunmayı amaçlıyorlar. Müşterilerin aylık gelir durumlarına göre bütçelerini nasıl kontrol etmesi gerektiğini ayrıca tasarruf etmenin ehemmiyeti ve bunu hangi yatırım araçlarıyla daha kolay yapılabileceği hakkında eğitimler vermeyi planlıyorlar.

Önce eğitimler standart bankacılık terimlerini öğrenmeyle başlıyor. Bunlara aşinalık kazanan aileler bütçeleri doğrultusunda nasıl yatırım yapmaları gerektiği hususunda bilgilendiriliyor.

Bu eğitimler sayesinde müşterilerin aklındaki banka imajı yenileme sürecine giriyor. Bankalar sadece para yatırılan ve çekilen yer, fatura ödeme yeri, kredi çekmek veya kredi kartı alınıp sürekli bir borç altına girilen yer değil; aslında doğru bir şekilde düşünülebildiğinde ailenin kalkınması tasarruf etmesi gerektiğinde bütçesiyle orantılı borçların altına girebileceği bir yer olduğu imajı veriliyor.

Yazan Tunahan Öz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba kıymetli okuyucularım,
Yorumları denetlemeden siteye koyamıyorum. Maalesef uygun olmayan içerikler paylaşan kullanıcılar oluyor ve bunun siteyi ziyaret eden insanları olumsuz etkilemesini istemiyorum. Vaktimin darlığından her zaman yorumlarınıza da yanıt veremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.